ADÜ Restoran’da düzenlenen iftar programında yerel basın temsilcileri ile buluşan Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, üniversitenin mevcut durumuna ve geleceğe dönük planlamalarına ilişkin bilgi verdi.
İlk ve Ortaöğrenimini Sultanhisar’da tamamladığını, daha sonra lisans ve lisans üstü eğitimi için İstanbul ve Almanya’da bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kent, son görev yeri olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığının ardından Aydın’a geldiğini belirtti.
ADÜ’nin Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olduğunun altını çizen Kent, “Birkaç fakülte dışında eksik fakültesi yok. İlçelere yayılmış bir vaziyette bu da kendine özgü bir nitelik kazandırıyor. Hastanemiz büyük, Aydın bölgesine hitap eden bir hastane” dedi.
ADÜ HASTANESİNE TAKVİYE YAPILACAK
ADÜ Hastanesine takviyeler yapacaklarını belirten Kent, “Hastanemiz öncelikli yeni yapılan acil bölümümüz de 3 ve 4’üncü katlar boş. Personel geldikçe oraları da açacağız. Yakında öğretim üyesi ilanları çıkaracağız. İdari personel talep ettik, geliyor. Bizden önce alınmaya başlanmış. Daha sonra kısa sürede tamamını aktif hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.
“AMACIMIZ ADÜ’YÜ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ HALİNE GETİRMEK”
Amacının Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ni Araştırma Üniversitesi haline getirmek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bülent Kent, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim amacımız Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ni Araştırma Üniversitesi haline getirmek. Ben ailemi ziyarete geldiğimde hep şunu soruyorum. Erciyes Üniversitesi’nden ne farkı var? Kanaatime göre, hiçbir farkı yok. Aydın zaten coğrafi olarak Türkiye’nin ilk üçe girebilecek bir şehri. Üniversitesi de ilk üç olmasa da araştırma üniversitesi olabilecek alt yapıya sahip. Araştırma üniversitesi yapmak gibi bir düşüncemiz var. Bir de devir teslim töreninde söylediğim gibi sivil toplumla çalışacağız. Aydın bir tarım bölgesidir. Sıkı çalışacağız. Biz onlara akademik destek ve araştırma desteği vereceğiz. Aydın’ı bu alanda iyi bir yere getirmeye çalışacağız. Özellikle incir konusunda Türkiye’de Aydın birinci sırada. İnciri daha nasıl katma değeri yüksek ürünler üretebiliriz? Sivil toplumla, iş adamları birlikleriyle işte bunları konuşarak geliştirmek istiyoruz.”
“HUKUK FAKÜLTESİ AÇMA DÜŞÜNCEMİZ YOK”
Kendisinin de bir hukukçu olduğu hatırlatılarak sorulan soruyu yanıtlayan Prof. Dr. Bülent Kent, akademik kadro sıkıntısı nedeniyle hukuk fakültesi açılmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Kent, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’de son yıllarda, özellikle vakıf üniversitelerinde çok fazla hukuk fakültesi açıldı. Akademik personel bulmakta çok zorlanıyoruz. Ankara başkent olmasına rağmen belli alanlarda akademisyen bulamadık. Şu an için bir hukuk fakültesi açma düşüncemiz yok. Emekli olanlar vakıf üniversitesine geçiyor. Akademisyenin doktorun yetişmesi en az 8-10 yıl. Şu an için açsak öğretim üyesi bulamayız. Öğretim üyesi olmayınca da öğrenci alamayız. Öğretim üyesi bulursak biz de açabiliriz.”
Yüz yüze eğitimin başlamasıyla yurtlarda kalan depremzedeleri etkileyen bir durumun olmadığını da açıklayan Kent, “Dün itibariyle hibrit eğitime başladık. İsteyen yüz yüze, isteyen online devam edecek. Üniversitemizin kampüs içerisinde bulunan yurdu boş. Misafirhanemizde depremzedeler kalıyor. Didim’deki tesisimizde depremzedeler kalıyor. Ama kampüs içerisinde olan yurdumuzda öğrenciler kalacak. Bize yansıyan herhangi bir sorunumuz yok. Öğrencilerimiz gelmeye başladı” dedi.