Aydın'da jandarmadan narkotik madde  operasyonu Aydın'da jandarmadan narkotik madde operasyonu

Olay geçtiğimiz 19 Mart tarihinde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Tapu ve Kadastro Müdürü İ.K.’nın evinin kapısı çalındı. Kapıyı açan İ.K., yemek siparişi vermediğini söylediği anda elinde silah bulunan bir erkek ve kurye kılığına girmiş kadın zorla eve girdi.

“ETER KOKLATIP BAYILTTILAR”

Tapu ve Kadastro Müdürü İ.K.’yı eter koklatıp bayıltan şüpheliler hain planlarını devreye soktu. Tapu Müdürü İ.K.’nın bir kadınla uygunsuz fotoğraf ve videolarını çeken şahıslar, bununla da yetinmeyip İ.K.’nın eline silah tutturup tetiğe basarak bir el ateş ettirdi. Bir süre sonra kendine gelen İ.K., şahıslardan ne istediklerini sordu. Silahlı kişilerin tapu müdürüne “Yarın İstanbul’dan bir arkadaşımız gelecek ve bir işi var, bu işi yapacaksın” dedikleri, eline tutuşturdukları silahla da cinayet işlendiğini söyleyerek korkuttukları öğrenilirken, ayrıca bir kâğıda zorla “50 bin dolar aldım” yazdırıp imza attırdıkları öğrenildi. Müdürü çeşitli yöntemlerle tehdit eden şahıslar daha sonra evden ayrıldı.

“MÜDÜR ŞİKAYETÇİ OLDU, EMNİYET HAREKETE GEÇTİ”

Yaşadığı dehşet dolu dakikalardan sonra Tapu ve Kadastro Müdürü İ.K., soluğu Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yanında aldı. Yapılan ihabr ve şikayetin ardından harekete geçen Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, İzmir’de ve Kuşadası’nda eşzamanlı operasyon düzenledi. İzmir’de düzenlenen operasyonda M.Ç., S.H.K. ve A.Ö. kıskıvrak yakalandı. Kuşadası’nda yapılan operasyonda ise T.Ç., saklandığı yerde yakalandı. Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Ö., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken M.Ç., S.H.K. ve T.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Olayla bağlantılı olan 2 kişinin ise yakalama çalışmaları devam ediyor.