2019 yılında markasının patentini alarak azimle çalışan ve çok sayıda sanatçı ya hizmet vermeye başlayan Kargı, saçlara yaptığı dokunuşlarla oldukça beğeni topluyor.
Aydın’ın Efeler ilçesi Güzelhisar Mahallesi’nde hizmet veren kuaför Kağan Kargı’nın, çıraklıktan başladığı mesleğinde sadece beş yılda geldiği nokta takdir topladı. Küçük yaşta akranları gibi bir çocukluk yaşamadan hayalindeki meslek için mücadele eden Kağan Kargı, çıraklık döneminde izin kullanmadan işinin tüm sırlarını öğrenmek için çok çalıştı. Bu süreçte birçok eğitmenden profesyonel eğitimler alan başarılı kuaför, 21 yaşında kendi salonunu açtı ve 2019 yılında ‘KAĞAN KARGI ‘ markasının patentini aldı.
Genç yaşına rağmen şehirde en çok tercih edilen kuaförler arasına giren Kargı, birçok sanatçının saçlarıyla da ilgilenmeye başladı. ‘Gençsin, yapamazsın’ diyenlere rağmen hayallerini peşinden giden Kargı, dünyaca tanınan markalarla çalıştığını, misafirlerinin saç sağlığını ön planda tuttuğunu ve bunun da başarısında çok büyük katkısı olduğunu vurguluyor. Kargı’nın gelecekteki hedefi ise renklendirme üzerine Türkiye çapında eğitim vermek.
“MÜŞTERİLERİN MEMNUN KALMASI EN MUTLU ANLARIMDI”
Çırak olarak çalışırken tavırları ve yeteneğiyle müşterilerin dikkatini çeken Kargı, “Sabahları hep erken giderdim belki ustamdan önce salona gelen olur saçını ben yaparım diye. Gelen her müşterilerimin beni çok sevdiğini, değer verdiğini gördükçe çok mutlu olurdum.” diyerek mesleğine karşı duyduğu heyecanı aktardı.
Kargı, “Bana oldukça keyif veren bu serüveni yoğun bir şekilde devam ettirdim. 18 yaşına geldiğimde saç boyası, röfle, saç kesimi gibi büyük işlemlere girmeye başladım. O yaşlarda müşterilerimden ‘Bu yaşta bu işleri yapmak ne kadar güzel’ gibi cümleler duydukça işime daha çok bağlanıyordum” diye konuştu.
ASKERDE BİLE MESLEĞİNİ BIRAKMADI
“15 yaşında yüksek bir tempoda çalışmak oldukça zordu ama hep ileriyi düşündüm ve azimle çalışmaya devam ettim” diyerek daha sonraki süreci anlatan Kargı, askerlik yıllarında dahi mesleğini bırakmadığını, Ankara’da Jandarma Genel Komutanı’nın eşinin kuaförlük görevini üstlendiğini ifade etti.
Kargı, sözlerini şöyle sürdürdü:
Askerden geldikten sonra ustama Kuşadası’nda kendimi geliştirmek için çalışmak istediğimi söyledim. Ustam küstü bana. 3-4 defa yanına gittim elini öpmek istedim ama kabul etmedi. Yanından ayrılalı 10 yıl oldu ama o iş yerinde yaşadığım her anı hatırlarım. Hepsi beni ben yaptı. Emekleri çoktur üzerimde. Daha sonra askerden geldikten sonra söylediğim gibi Kuşadası'nda çalışmaya başladım. Vizyonum orda gelişti diyebilirim. Ünlülerle sanatçılarla tanışmaya başladım ilk gelin saçını otelde yaptım. O anki heyecanımı anlatamam.”
“EŞİM EN BÜYÜK DESTEKÇİM”
Bu sırada salon açmayı düşünen Kağan Kargı, çevresinden ‘Bu yaşta salon açmak ve işletmek zor, yapamazsın’ tepkileri gelmesine rağmen hayallerinin peşinden gitti. Ailesinin de desteğiyle Aydın’a geri döndü ve salonunu açtı. Azmiyle kısa sürede meslektaşları arasında ön plana çıkan Kargı, 21 yaşına geldiğinde artık mesleğinde yıllarca çalışan ustalara yetişti ve az zamanda şehrin en çok tercih edilen kuaförleri arasında yerini aldı.
Kargı, “Aydın’da 2018 yılında hizmete başladım ve artık kendi salonumda müşterilerime hizmet vermeye başladım. Hala da mesleğimi keyifle sürdürüyorum. Çok mutlu bir evliliğim var, eşim benim en büyük destekçim. Herkes soruyor, ‘Eşin kıskanmıyor mu?’ diye. Tam tersi dört gözle, her yaptığım saçın finalini merak ediyor” ifadelerini kullandı.
“MÜŞTERİMİN BEĞENMEDİĞİNİ ANLARSAM O SAÇI BOZAR TEKRAR YAPARIM”
İşini çok severek yaptığını belirten Kağan Kargı, uzun saatler çalıştığını, müşterilerinin memnuniyetinin ön planda olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“24 saatin 10-12 saati çalışıyorum. İşten çıkıyorum ve sosyal medya için iki, üç saat daha zaman ayırıyorum. Video hazırlıyorum, fotoğraf paylaşıyorum, çekimleri düzenliyorum. Çok emek veriyorum. Bana ‘Kağan Kargı pahalı bir yer’ diye yorumlar geliyor. Sanatın bir fiyatı yoktur. Yeteneğin bir fiyatı yoktur. Bir kadın en pahalı kıyafeti giysin, en güzel restoranda yemek yesin ama saçının boyası kötü olursa kesimi kötü olursa o gün kadının kabusu olur. O yüzden işini iyi yapan yüksek fiyat alır. Vergimi veriyorum, çalışanlarım sigortalı çalışıyor. Birinci kalite ürünlerle hizmet veriyorum. Para için bu mesleği yapmıyorum. Benim reklamımı en iyi şekilde müşterilerim yapıyor. Hiç kimseye farklı muamele yapmıyorum ve her müşterimle birebir ilgilenmeye özen gösteriyorum. Bazı müşterilerim beğendim der ama beğenmediğini yüzlerinden anlarsam saçı tekrar yaparım ve bunun için ücret talep etmem. Yaptığım saçı beğenmeyen olduğu gün, o gece asla uyuyamam. Bir gün yaptığım renklendirme işlemini kendim beğenmedim ve ertesi gün başka hiçbir randevu almayarak o kişinin saçını sıfır yıpranma ile tekrar yaptım ve mutlu çıkardım. Benim için en büyük başarım salonum açıldığından bu yana saçı zarar görerek ayrılan bir kişi olmamıştır.”
EN BÜYÜK HEDEFİ RENKLENDİRME ÜZERİNDE TÜRKİYE ÇAPINDA EĞİTİM VERMEK
Sadece saçla ilgilenmediklerini, bu meslekte insanların hayatlarına dokunduklarını ifade eden Kargı, “Bazen psikolog gibi çalıştığımız bile oluyor. En güzel yanı da eserinizle gurur duymak. Bu haz için aşkla çalışıyorum. Mesleğime vefa borcumu ödemek için çırak yetiştirirken çok emek veriyorum. Tüm bilgi ve birikimimi aktarıyorum. İleride hedeflerim arasında ise renklendirme üzerine Türkiye çapında eğitim vermek” dedi.
Kargı, sözlerini şöyle noktaladı:
“Bu meslek küçümsenmeyecek kadar önemli. Belki asla rastlayamayacağınız insanlara hizmet veriyor, tanışma şansı yakalıyorsunuz. Aydın’dan birçok şehre sanatçıların saçlarını hazırlama fırsatları yakaladım. Sosyal medyada da etkili olarak şehirde en önde gelen kuaförlerinden biri olduk. Daha çok yolumuz var. Daha iyi olmak için her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz. Daha yolun başındayım çok güzel hedeflerim var. Bu işe yeni başlayan öğrencilerimizin; mesleğimizin kıymetini bilmelerini isterim. Bu bir sanat ve severek yaptığımız her iş bizi hayata bağlıyor. Mesleğimize, yetenekli birçok öğrencinin de hakkıyla sahip çıkacağından şüphem yok.”